Terras Witte Paard wordt grondig aangepakt

eftelingHet hoofdterras van Het Witte Paard, dat loopt van het St. Nicolaasplein tot aan de Stoomcarrousel, wordt binnenkort grondig aangepakt. Afgelopen week werd de muzikale kiosk, die tegenover het terras stond opgesteld, afgebroken om tijdelijk verplaatst te worden naar het Anton Pieck Plein. Het is niet bekend of de kiosk na de verbouwing terugkeert. Aanstaande maandag 26 september starten de werkzaamheden aan het plein, die naar verwachting medio november klaar zijn.

Het terras gaat dezelfde uitstraling krijgen als het zijterras welke in het voorjaar aangepakt is. Daarnaast wordt het terras flink uitgebreid en wordt het afgescheiden van het looppad door middel van beplanting.

Men start eerst met het verwijderen van het straatwerk waarna de ondergrondse leidingen en kabels worden vervangen. Daarna zullen nieuwe plantenborders worden aangebracht voor wisselbeplanting en zal het straatwerk opnieuw in ere worden hersteld met ruimte voor nieuwe bomen en hagen.

Tegenover toiletgroep ’t Gemack zullen enkele bomen worden geruimd om ruimte en licht te creëren voor de overige bomen en beplanting. Ook op een aantal andere locaties in het gebied worden bomen gekapt, nadat een expert vastgesteld heeft dat de levensverwachting minder dan vijf jaar is. Hiervoor plant het attractiepark nieuwe bomen aan, onder andere bij de Holle Bolle Gijs waar dennenbomen zullen gaan verschijnen.

Bron: vijfzintuigen.nl

SpeelgoedSpeelgoed

2 reacties op “Terras Witte Paard wordt grondig aangepakt

  1. waarom moet de kiosk verdwijnen ? ik vraag mij nu af waar de (muziekkorpsen op zondag ) nu spelen.

    1. Beste Jos. In het artikel staat vermeld dat de kiosk tijdelijk is verhuisd naar het Anton Pieckplein. Daar zullen dus ook de muziekkorpsen spelen.

Reageren is niet mogelijk.