Efteling nodigt "actiegroep" uit voor gesprek

eftelingDe Efteling heeft laten weten graag om de tafel te gaan met de actiegroep ‘Stop Oppressive Stereotypes’ die van mening is dat de Efteling een wereld vol racisme is. Een woordvoerder van de Efteling liet aan website Looopings weten “graag horen wat de pijnpunten zijn. We willen graag een dagje uit zijn voor iedereen, ongeacht geslacht, ras, politieke of seksuele voorkeur.” Of de actiegroep op de uitnodiging ingaat is nog volstrekt onduidelijk. Het is namelijk niet bekend uit wie de actiegroep bestaat. Een gesprek met de Efteling zou het einde van hun ietwat laffe anonimiteit betekenen.

De actiegroep spreekt van een “complot” zo schrijven ze op hun Facebookpagina. “Dit is geen onwetendheid meer van de Efteling, maar een kapitalistische organisatie die doelbewust kinderen indoctrineert en een hele strategie heeft bedacht om dit zo lang mogelijk te kunnen doen.” Mikpunt is uiteraard Monsieur Cannibale vanwege de zwarte kannibaal. De klachten over Carnaval Festival zijn de stereotype Aziatische figuren, de vijf Afrikaanse bosjesmannen en het feit dat er geen enkel donker figuur te vinden is.

De Facebookpagina is een groot succes te noemen, de teller staat inmiddels op 9o likes. (lol!!) en op het twitteraccount worden tegenstanders van de actiegroep enthousiast geblockt. Een andere mening wordt naar goed extreem links gebruik niet getoloreerd.

Wij houden het nog steeds op een sneue eenmansactie omdat iedere serieuze reactie uitblijft. Het is dus maar de vraag of het echt tot een gesprek komt of dat dit verhaal zachtjes uitdooft.

Reageren en geblockt worden kan via : https://twitter.com/SOSNoStereotype

SpeelgoedSpeelgoed

Eén reactie op “Efteling nodigt "actiegroep" uit voor gesprek

  1. Hebben deze lui niets beters te doen? Er zijn ergere dingen gaande in de wereld zoals oorlog en ziektes.
    Laat de efteling met rust!

Reageren is niet mogelijk.